Å gjøre i nærområdet

Destinasjon Gaustatoppen er mer enn selve fjellet Gaustatoppen, og ligger kun 15 minutter fra Rjukan.

Et besøk til destinasjon Gaustatoppen er en opplevelse for hele familien! Her er mulighetene mange, både når det gjelder skikjøring og aktiviteter.

Tid sammen og en aktiv ferie lokker besøkende året rundt fra hele verden. Sommerstid lokker vandring i fjellet, nært og lett tilgjengelig, du trenger ikke begi deg ut på en tur over flere dager for å oppleve vakker natur og en følelse av frihet.

Sommer / høst

Sommer på Destinasjon Gaustatoppen byr på mer enn fottur til Gaustatoppen. Her finner du noen av Norges vakreste fotturer, prøv fiskelykken, padle på idylliske Kvitåvatn, ta Gaustabanen eller oppleve Destinasjon Gaustatoppen fra sykkelsetet.

Vinter

Naturen har lagt til rette for at vintertilbudet på Destinasjon Gaustatoppen skal favne de fleste. Off-piste fra Gaustatoppen, 85 km langrennsløyper, og 35 ulike nedfarter på Gaustablikk Skisenter er bare for å nevne noen av vintertilbudene.

Aktiviteter

Destinasjon Gaustatoppen ligger kun 15 km fra Rjukan sentrum, hvor du finner blant annet Rjukanbadet og Krossobanen. Her finner du oversikt over aktiviteter og attraksjoner du finner i nærområdet til Destinasjon Gaustatoppen.

Historie

Rjukan, en plass på UNESCO’s verdensarvliste. Rjukan ligger rett ved fjellet Gaustatoppen. På Norsk Industriarbeidermuseum på Vemork får du et nært møte med norsk industri og krigshistorie.