<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1593347630981815&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Et paradis året rundt

Gaustatoppen og Rjukan

Her kunne vi skrevet masse ord om hvor fantastisk det er å feriere i Tinn kommune, men vi velger å la artiklene under tale for seg selv. Velkommen til en av Norges vakreste og mest spennende kommuner!

IMG_7899-Edit
Bakker for alle
Gausta Skisenter

På Gausta Skisenter i hjertet av Telemark finner du et alpinanlegg i skikkelig fjellmiljø, uten kompromisser og uten lange heiskøer. Med sine 35 bakker, tre barneområder, to terrengparker og utfordrende frikjøring har Gausta noe å tilby alle.

Les mer
LANGRENN01
85 km med løyper
Langrenn

Langrennsløypene på Gausta går i variert terreng, her finner du korte rundtløyper, lysløyper samt lengre turer som tar deg opp på snaufjellet. Over 85 km med oppkjørte løyper venter på deg.

Les mer
575620_325688144167597_31711866_n-2
1883 moh
Gaustatoppen

Fjellet Gaustatoppen (1883 m.o.h.) rager majestetisk over Rjukan, og er av mange omtalt som Norges vakreste fjell. Ta banen inne i fjellet, stå på ski fra 1800 moh eller bare nyt en kaffe til utsikten.

Les mer om selve toppen
Gaustabanen
Banen inne i fjellet
Gaustabanen

Med Gaustabanen får du en spektakulær tur helt opp på Gaustatoppen. Først i 2010 ble hemmeligholdet opphevet, og Gaustabanen ble åpnet for publikum. Banen ble fort veldig populær. Det er en todelt bane: Først tar man en liten trikk 850 m rett inn i fjellet. Så går man over i en kabelbane som går 1050 m oppover, med en stigning på 39 grader.

65oo-vLs
badeland
Rjukanbadet

Rjukanbadet er et stort badeland og har noe å tilby enten du vil svømme, slappe av i velvære avdelingen eller få unnagjort dagens trim på det flotte treningsstudioet. Ta gjerne med barna på Rjukanbadet, og dagen er komplett. På Rjukanbadet kan de få brukt sin energi på lek og moro i bassengene

 

 

 

am0XVQLo
Snarveien til hardangervidda
Krossobanen

Krossobanen er en taubane som på 5 minutter frakter deg fra Rjukan og opp til foten av Hardangervidda. Du kan ta med både sykkel og ski i Krossobanen, og benytte deg av alle naturopplevelsene Hardangervidda gir. 

I dag er Krossobanen en turistattraksjon som er åpen hver dag, hele året.

                                     

Såheim2
et verdensarvsted
Rjukans historie

I 2015 ble Rjukan, byen som ligger i dalen nedenfor Gausta, inkludert på UNESCOS verdensarvliste. Norsk Hydros enorme vekst på 1900-tallet fikk Rjukan til å vokse fra å være et lite tettsted til å bli en by. Det ga opphav til et unikt kulturmiljø, der det dramatiske landskapet møter datidens industrielle arkitektur og en karakteristisk trehusbebyggelse

eTbHWpY0
Rjukan Torg
Solspeilet

100 år etter at Oscar Kittelsen og Sam Eyde lanserte ideen om å bringe sola ned til folket på Rjukan, er Solspeilet en realitet. Solspeilet er montert i fjellveggen 742 moh, ca 450 m rett over Rjukan Torg. Hvert speil er på 17 m2 eller til sammen 51 m2. Speilene fanger sollyset og sender det ned på Rjukan Torg.

 

 

vemork web
Norsk Industriarbeidermuseum
Vemork museum

Norsk Industriarbeidermuseum på Vemork er kanskje mest kjent for sin presentasjon av Rjukans krigshistorie. Vemork var åstedet for en av de viktigste sabotasjeaksjoner under 2. verdenskrig, da norske sabotører hindret tyskerne i å utvikle atomvåpen ved hjelp av tungtvannet som ble produsert her.