Gaustatoppen – en opplevelse for hele familien!

Tid sammen og en aktiv ferie lokker besøkende året rundt fra hele verden. For snowboard og freeski er området rundt Gaustatoppen anerkjente som et fantastisk og særdeles utfordrende terreng. I alpinanlegget finnes mange korte morsomme frikjøringslinjer. Egen billett kan kjøpes til banen som tar deg til Gaustatoppen. Herfra har du Sør-Norges mest unike frikjøring foran dine føtter. Vinterstid er Gaustatoppen et frigjørings eldorado for både voksne og barn!

Sommerstid lokker vandring i fjellet, nært og lett tilgjengelig, du trenger ikke begi deg ut på en tur over flere dager for å oppleve vakker natur og en følelse av frihet. Våre turløyper tar deg raskt ut i storslagen natur og som prikken over i-en troner vakre Gaustatoppen som ett majestetisk kjennetegn for området. På toppen, 1883 moh., kan du nyte den spektakulære utsikten. Herifra ser du en sjettedel av Norge. Pass på å prøvesmake vaflene i den 100 år gamle steinhytta, eller prøvesmak rett å slett bare nyte Norges største utsikt!

Ting å gjøre for hele familien!

Skisenter

12 heiser – 35 bakker!

Her er det bakker for alle. Gaustablikk skisenter har i dag 13 heiser og 35 traseer fordelt på 550 høydemeter. Totalt har anlegget 35 km preparerte traseer. 3 barneområder – 2 terrengparker.
Se løypekart her!

Frikjøring

Eldorado for frikjøring!

Området rundt Gaustatoppen anerkjente som et fantastisk og særdeles utfordrende terreng. Egen billett kan kjøpes til banen som tar deg til Gaustatoppen. Herfra har du Sør-Norges mest unike frikjøring for dine føtter.

Langrenn

85 km preparerte løyper

Langrennsløypene på Gaustatoppen går i variert terreng. Her finner du korte rundløyper, lysløype, samt lengre turer som tar deg opp på snaufjellet. Totalt 85 km preparerte løyper.

Gaustabanen

Spektakulær bane inne i fjellet!

Gaustabanen er en spektakulær bane som går inne i selve Gaustatoppen. Den tar deg til toppen av Gaustatoppen på 15 minutter. Perfekt for frikjøring fra toppen, eller om du ønsker å nyte utsikten. Spennende for hele familien. Les mer her: www.gaustabanen.no

Krossobanen

Hver dag – hele året!

Krossobanen er en taubane som på 5 minutter frakter deg fra Rjukan og opp til foten av Hardangervidda. Du kan ta med både sykkel og ski i Krossobanen, og benytte deg av alle naturopplevelsene Hardangervidda gir. Krossobanen ble bygget i 1928 som en gave fra Norsk Hydro slik at Rjukan’s befolkning kunne ta seg opp i sola i vinterhalvåret. I dag er Krossobanen en turistattraksjon som er åpen hver dag, hele året.

Vemork

Unik verdenshistorie

På Norsk Industriarbeidermuseum på Vemork får du et nært møte med norsk industri og krigshistorie. Den mest kjente utstillingen er nok “Helter i Telemark”. Norsk Industriarbeidermuseum på Vemork er kanskje mest kjent for sin presentasjon av Rjukans krigshistorie. Vemork var åstedet for en av de viktigste sabotasjeaksjoner under 2. verdenskrig, da norske sabotører hindret tyskerne i å utvikle atomvåpen av tungtvannet som ble produsert her.

Solspeilet

Sol til folket på Rjukan!

00 år etter at Oscar Kittelsen og Sam Eyde lanserte ideen om å bringe sola ned til folket på Rjukan, er Solspeilet en realitet.  Solspeilet er montert i fjellveggen 742 moh, ca 450 m rett over Rjukan Torg. Hvert speil er på 17 m2 eller til sammen 51 m2. Speilene fanger sollyset og sender det ned på Rjukan Torg. Sollyset blir samlet i et område på torget og har en elipseform på ca 600m². Solstyrken på torget har 80-100% effekt i forhold til det lyset som blir fanget av speilene.

Rjukanbadet

For hele familien!

Rjukanbadet er et stort badeland og har noe å tilby enten du vil svømme, slappe av i velvære avdelingen eller få unnagjort dagens trim på det flotte treningsstudioet.
Ta gjerne med barna på Rjukanbadet, og dagen er komplett. På Rjukanbadet kan de få brukt sin energi på lek og moro i bassengene.
Her finnes noe for en hver smak. Med egen velvære avdeling, trives gjerne de voksne like godt som barna.

Bespisning

Hva liker du å spise?

Hva liker du å spise? På Gaustatoppen finner du det du måtte trenge av serveringssteder. Ha det gøy på afterski eller nyt et bedre måltid som avslutning på dagen.