<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1593347630981815&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Gaustabanen

På skinner til Norges videste utsikt


Åpningstider Gaustabanen


Gaustabanen er åpen hver dag fra 09:00 til 18:00 frem til og med 25. oktober.
Billetter kjøpes på plass, nedre stasjon Gaustabanen og toppstasjonen. Det er ingen forhåndsbooking.
 
Voksen Barn 5-15 år Barn 0-4 år
Enkelttur: 300 kr Enkelttur: 150 kr GRATIS
Tur-retur: 390 kr Tur-retur: 195 kr  
Hund GRATIS    
     
     
 

Gaustabanen

 

Banen inne i fjellet

Gaustabanen er en kabelbane som går i tunnel inne i fjellet Gaustatoppen, fra Langefonn ved foten av fjellet og opp til Tuddalstippen rundt 1800 moh, like i underkant av Gaustatoppen turisthytte. Ved Langefonn går en batteridrevet motorvogn på skinner rundt 860 meter horisontalt inn i fjellet.

 

Ankomst og parkering

Gaustatoppen ligger cirka to og en halv time med bil fra Oslo. Egen parkering for Gaustabanen sine gjester ved fylkesvei 651 mellom Tuddal og Rjukan. Veien fra Tuddal til Gaustabanen brøytes ikke vinterstid, og ankomst med bil er da bare mulig via fylkesvei 37.

 

BEKLEDNING

Gaustatoppen er kald, og med en årlig snittemperatur på 4,3 minusgrader bør du kle deg deretter. Selv om du tar banen begge veier er det anbefalt å ha på solide sko, og å pakke vindtett jakke, lue og votter i sekken. Ikke la deg lure av at det sommertemperatur ved parkeringsplassen, for det kan være like kjølig som på en sein høstdag på toppen av fjellet.

Har du lyst til å ta banen en vei og å gå den andre, bør du ha med deg ekstra mat og drikke, en tykk genser, ullundertøy og tørre sokker. Husk at det ikke er mobildekning overalt og at temperaturen påvirker varigheten på mobilbatteriet. Det er derfor lurt å ha med kart og kompass.
Husk også at turen er bratt, og at det er lettere å gå opp enn ned.