<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1593347630981815&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Høstferie

Planlegg i god tid

OPPLEV HØSTMAGIEN PÅ GAUSTATOPPEN

JA TIL FJELLTUR PÅ HØSTEN!

Det er lite som slår den klare fjelluften og høstens vakre farger. På toppen av Gaustatoppen har du mulighet til å oppleve Norges videste utsikt, og på høsten er sikten aller best. Her er all informasjon du trenger å vite om turen til toppen nå i høst.

Høstferie

Book din høstferie i dag – helt trygt

Høstferien nærmer seg, og vi nyter den friste fjelluften og de vakre fargene naturen har å by på. Det finnes en rekke aktiviteter ved og rundt Gaustatoppen det er mulig å bryne seg på i høstferien.

Ta en dag med hele familien på Rjukan Klatrepark,  ta deg en tur i Rjukanbadet eller opplev de flotte fotturene rundt Gaustatoppen. Selve Gaustatoppen byr på uslåelig utsikt, og turen opp er flott nå i høstsesongen. 

42427592_10156552957650782_552884499994640384_n

 

 

IMG_8430
Booking
Book online

Hos Gaustatoppen Booking kan du bestille opphold helt trygt.

 

Se enhetene her

 

Gaustatoppen gåturer, sommer, rjukan, fotturer
Se våre favoritter
Fotturer

På høsten er det ekstra fint å gå i fjellet. Ønsker du litt kortere turer enn hva Hardangervidda  har å byr på, har vi et vidt spekter av tilrettelagte turer. Vi har samlet 5 av våre favoritter for hele familien her. God tur!

Se våre favoritter
gaustabanen, åpningstider, gaustatoppen, overnatting, tog
Banen inne i Gaustatoppen
Gaustabanen

Gaustabanen er en spektakulær bane som går inne i selve Gaustatoppen. Den tar deg til toppen av Gaustatoppen på 15 minutter. Spennende for hele familien.

Gaustabanen

 

Gaustatoppen, høst, overnatting, gaustabanen, rjukan, fjelltur
1883 moh
Gaustatoppen

Gaustatoppen (1883 m.o.h.) rager majestetisk over Rjukan, og er av mange omtalt som Norges vakreste fjell. Det er på høsten man har den klareste sikten fra Gaustatoppen. Det er veldig populært å gå en vei og ta Gaustabanen en vei.

Alt du trenger å vite
Severdigheter og opplevelser

Å gjøre

Alt dette innenfor 30 minutter med bil fra hyttene. Det perfekte utgangspunktet! Både sommer og høst. Ta med store og små på Gausta og utforsk hva vi har å tilby av aktiviteter.

RJukan Klatrepark
Norges råeste utsikt
Rjukan Klatrepark

Rjukan klatrepark er en helt unik klatreparkopplevelse.  Eventyret starter med en helt spesiell attraksjon, Krossobanen. Du kan bestille overnatting inkludert dagspass til parken. 

Se pakken her
Krossobanen, rjukan, gaustatoppen, opplevelser, norgesferie
Snarveien til Hardangervidda
Krossobanen

Krossobanen er en taubane som på 5 minutter frakter deg fra Rjukan og opp til foten av Hardangervidda. Du kan ta med både sykkel og ski i Krossobanen, og benytte deg av alle naturopplevelsene Hardangervidda gir. 

Rjukanbadet, gaustatoppen, overnatting, å gjøre, barn
Velvære for hele familien
Rjukanbadet

Rjukanbadet er et stort badeland og har noe å tilby enten du vil svømme, slappe av i velvære avdelingen eller få unnagjort dagens trim på det flotte treningsstudioet. 

gausta, sykkel, rjukan, hardangervidda, overnatting, rjukan, sykkelleie, leie sykkel
Sykkelturer på Rjukan
Sykkel

Opplev området fra sykkelsete. I området rundt Gausta finner du sykkelstier egnet for både terrengsykkel og landeveissykkel. På Gausta kan du leie sykkel.

Rjukan, solspeil, overnatting, booking, gaustatoppen
Lyser opp Rjukan torg
Solspeilet

100 år etter at Oscar Kittelsen og Sam Eyde lanserte ideen om å bringe sola ned til folket på Rjukan, er Solspeilet en realitet.  Solspeilet er montert i fjellveggen 742 moh, ca 450 m rett over Rjukan Torg. Hvert speil er på 17 m2 eller til sammen 51 m2.

Gausta, vemork, krigshistorie, overnatting, å gjøre, barn
Norsk industri og krigshistorie
Vemork

På Norsk Industriarbeidermuseum på Vemork får du et nært møte med norsk industri og krigshistorie. Den mest kjente utstillingen er nok “Helter i Telemark”. Norsk Industriarbeidermuseum på Vemork er kanskje mest kjent for sin presentasjon av Rjukans krigshistorie.

Hardangervidda Senter
Natur- og villreinutstillingen
Hardangervidda Nasjonalparksenter

På Hardangervidda Nasjonalparksenter finner du en prisbelønnet interaktiv utstilling om natur og villrein. Hardangervidda er et av Europas største høgfjellsplatå og Skandinavias største nasjonalpark.

vemork, strikkhopp, gaustatoppen, sommer,
Hengebrua vemork
Norges råeste strikkhopp

Fra hengebruen over til Vemork kan du «kaste» deg ned i et 84 meter høyt juv. Juvet på Rjukan er smalt, du ser bratte fjellsider på hver sin side og i bunn sildrer vann fra elven Måna igjennom store kampesteiner.

fjellvaaken, møsvatn, fotturer, båt, sommerferie, gaustatoppen
På idylliske Møsvatn
Fjellvåken

MB Fjellvåken frakter deg innover idylliske Møsvatn til ditt startpunkt, Mogen. På veien passerer du vakker høyfjellsnatur og gamle fjellgårder. Vel inne på Mogen, ligger Mogen Turisthytte, som er kjent for sine gode og lokale måltider.

Aktivitetskart Gaustatoppen Booking

Send forespørsel

Noe du lurer på i forbindelse med å bestille opphold? Send oss gjerne en melding :) 


Hoydeformat

 

Send din melding