...
...

Høst i fjellet

Det er lite som slår høsten på fjellet, de sterke fargene og den klare fjellufta!

Fra Gaustatoppen ser du 1/6 av Norge, og på høsten er sikten på sitt beste.
Bestill overnatting ved foten av fjellet, perfekt utgangspunkt for en topptur.

Fotturer

Gaustatoppen

Spektakulær og lett tilgjengelig

Ønsker du å ta deg til toppen av Gaustatoppen til fots, er beste løype fra Stavsro. Den er 4 km en vei og fullt overkommelige for både barn og voksne. Turen til Gaustatoppen er en familievennlig topptur. Lengde:4,3 km en vei. Tid: 2,5 time en vei.

Solstien

Snarveien til Hardangervidda

Solstien sies å være korteste vei fra Rjukan til Hardangervidda. Solstien er en svært barnevennlig tur. Turen starter med Nord–Europas første to–taus bane;Krossobanen, som frakter deg opp til foten av Hardangervidda. Lengde: 5 km begge veier. Tid: 2 timer. Mer informasjon om turen her: Solstien

Hulderhola

En hule i fjellet

Hulderhola er en 15 meter dyp hule på østsiden av Stavsro – hvor stien opp til Gaustatoppen starter. Hulderhola er ca. 15 meter dyp, men med takhøyde på mellom 1 – 3 meter. Innerst i hula er det et mindre rom, såkalte «sakristiet».  Lengde: 4 km. Tid: 1,5 time en vei.

Sabotørstien

I sabotørenes fotspor

Sabotørstien er veien de verdensberømte norske motstandsfolkene brukte under 2. verdenskrig når de skulle sprenge tungtvannsfabrikken. Turen starter ved Rjukan Fjellstue. Turen har en gradering middels. Lengde: 11 km. Tid: 2,5 timer.

Våre favoritter for hele familien

Gaustabanen

Hver dag 09-18:00 til 21.oktober. Gaustabanen er en spektakulær kabelbane som går inne i selve Gaustatoppen. Turen tar ca 15 minutter, og tar 20 passasjerer pr tur. De første 50 årene var Gaustabanen hermetisk lukket NATO-anlegg. Men i dag kan du og jeg også få ta del i den spennende opplevelsen det er inne i fjellet.

Krossobanen

Krossobanen er en taubane som på 5 minutter frakter deg fra Rjukan og opp til foten av Hardangervidda. Du kan ta med både sykkel og ski i Krossobanen, og benytte deg av alle naturopplevelsene Hardangervidda gir. Krossobanen ble bygget i 1928 som en gave fra Norsk Hydro slik at Rjukan’s befolkning kunne ta seg opp i sola i vinterhalvåret. I dag er Krossobanen en turistattraksjon som er åpen hver dag, hele året.

Rjukan Klatrepark

Åpnet sommeren 2018. I fantastiske omgivelser kan du utfordre deg i ulike klatrebaner. Du kan sjekke ut Sabotørløypa og de andre løypene eller bare kose deg i vakker natur. Uansett, her får du opplevelser du sent vil glemme.  Åpen hver helg i september + hver dag i høstferien. Velkommen til Rjukan Klatrepark.

Les mer her!

Norsk Industriarbeidermuseum

På Norsk Industriarbeidermuseum på Vemork får du et nært møte med norsk industri og krigshistorie. Den mest kjente utstillingen er nok “Helter i Telemark”. Norsk Industriarbeidermuseum på Vemork er kanskje mest kjent for sin presentasjon av Rjukans krigshistorie. Vemork var åstedet for en av de viktigste sabotasjeaksjoner under 2. verdenskrig, da norske sabotører hindret tyskerne i å utvikle atomvåpen av tungtvannet som ble produsert her.

Rjukanbadet

Rjukanbadet er et stort badeland og har noe å tilby enten du vil svømme, slappe av i velvære avdelingen eller få unnagjort dagens trim på det flotte treningsstudioet.
Ta gjerne med barna på Rjukanbadet, og dagen er komplett. På Rjukanbadet kan de få brukt sin energi på lek og moro i bassengene.
Her finnes noe for en hver smak. Med egen velvære avdeling, trives gjerne de voksne like godt som barna.

Nasjonalparksenter

Natur- og villreinutstillingen på Hardangervidda Nasjonalparksenter er tildelt sølvmedalje fra den europeiske designforbundet for nest beste interaktive utstilling i hele Europa i 2013. Les mer her.. Følg reinens vandringer i forhistorisk tid, og se unike redskaper laget av villreinbein. Disse ble laget for mer enn 17000 år siden i det sørlige Frankrike.

Les mer her!