<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1593347630981815&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Bestill ditt sommereventyr!

Ved foten av Gaustatoppen – Rett ved byen Rjukan!

Gausta

Et sommerparadis!

Det er ingen tvil om at det finnes mange fine steder i Norge, men det som gjør Gausta spesielt er nærheten til fjellet Gaustatoppen og verdensarvbyen Rjukan. Gausta har ganske enkelt mer av det meste og opplevelser av de sjeldne. Besøk oss i sommer å bo midt i hjertet av opplevelsene!

Gaustatoppen gåturer, sommer, rjukan, fotturer
Se våre favoritter
Fotturer

Ønsker du litt kortere turer enn hva Hardangervidda  har å byr på, har vi et vidt spekter av tilrettelagte turer. Vi har samlet 5 av våre favoritter for hele familien her!

Se våre favoritter
Rjukan By sommer
Kun 15 minutter unna
Byen Rjukan

Byen Rjukan, som ligger rett nedenfor Gaustatoppen, er med på UNESCOS verdensarvliste og har en fantastisk historie. Her er opplevelsene minst like mange. 

Gaustatoppen sommer
1883 moh
Gaustatoppen

Gaustatoppen (1883 m.o.h.) rager majestetisk over Rjukan, og er av mange omtalt som Norges vakreste fjell. Ta banen inne i fjellet, stå på ski fra 1800 moh eller bare nyt en kaffe til utsikten.

Severdigheter og opplevelser

Å gjøre

Alt dette innenfor 30 minutter med bil fra hyttene. Det perfekte utgangspunktet!

RJukan Klatrepark
Norges råeste utsikt
Rjukan Klatrepark

Rjukan klatrepark er en helt unik klatreparkopplevelse.  Eventyret starter med en helt spesiell attraksjon, Krossobanen.  Selve klatreparken ligger på randen av Hardangervidda, med panoramautsikt mot majestetiske Gaustatoppen. 

gausta, båt, vann, barn, familie, overnatting, gjøre,
Ro, ro, ro din båt!
Lei minijoller

Nå kan du og dine barn ta dere en tur i en av våre 4 minijoller (8 fots Pioner plastbåter) i tjernet mellom hotellet og Showroom! Her kan barn lære seg å ro i trygge og rolige omgivelser, og få en god opplevelse med båt på vann. 

Krossobanen, rjukan, gaustatoppen, opplevelser, norgesferie
Snarveien til Hardangervidda
Krossobanen

Krossobanen er en taubane som på 5 minutter frakter deg fra Rjukan og opp til foten av Hardangervidda. Du kan ta med både sykkel og ski i Krossobanen, og benytte deg av alle naturopplevelsene Hardangervidda gir. 

Gaustabanen
Banen inne i fjellet
Gaustabanen

Gaustabanen er en spektakulær bane som går inne i selve Gaustatoppen. Den tar deg til toppen av Gaustatoppen på 15 minutter. Spennende for hele familien. Åpner 26.juni.

Les mer
Rjukanbadet, gaustatoppen, overnatting, å gjøre, barn
Velvære for hele familien
Rjukanbadet

Rjukanbadet er et stort badeland og har noe å tilby enten du vil svømme, slappe av i velvære avdelingen eller få unnagjort dagens trim på det flotte treningsstudioet. 

gausta, sykkel, rjukan, hardangervidda, overnatting, rjukan, sykkelleie, leie sykkel
Sykkelturer på Rjukan
Sykkel

Opplev området fra sykkelsete. I området rundt Gausta finner du sykkelstier egnet for både terrengsykkel og landeveissykkel. På Gausta kan du leie sykkel.

Rjukan, solspeil, overnatting, booking, gaustatoppen
Lyser opp Rjukan torg
Solspeilet

100 år etter at Oscar Kittelsen og Sam Eyde lanserte ideen om å bringe sola ned til folket på Rjukan, er Solspeilet en realitet.  Solspeilet er montert i fjellveggen 742 moh, ca 450 m rett over Rjukan Torg. Hvert speil er på 17 m2 eller til sammen 51 m2.

Gausta, vemork, krigshistorie, overnatting, å gjøre, barn
Norsk industri og krigshistorie
Vemork

På Norsk Industriarbeidermuseum på Vemork får du et nært møte med norsk industri og krigshistorie. Den mest kjente utstillingen er nok “Helter i Telemark”. Norsk Industriarbeidermuseum på Vemork er kanskje mest kjent for sin presentasjon av Rjukans krigshistorie.

Hardangervidda Senter
Natur- og villreinutstillingen
Hardangervidda Nasjonalparksenter

På Hardangervidda Nasjonalparksenter finner du en prisbelønnet interaktiv utstilling om natur og villrein. Hardangervidda er et av Europas største høgfjellsplatå og Skandinavias største nasjonalpark.

Send forespørsel

Noe du lurer på i forbindelse med å bestille opphold? Send oss gjerne en melding :) 


Hoydeformat

 

Send din melding